Räpymies kävi tsekkaamassa Sami Hyypiä Akatemian. Tässä raportti seminaarista.
Reippaana valmentajana kävin kehittämässä osaamistani Eerikkilän urheiluopistolla Sami Hyypiä Akatemian (myöh. SHA) seminaarissa. http://www.samihyypiaakatemia.fi/ajankohtaista/?issue=25 Olen luonnollisestikin kuullut paljon juttua SHA:ta jo aikaisemminkin, mutta en ole ollut ihan täysin perillä sen tarkasta sisällöstä ja tehtävästä. Jotkut innokkaimmat ovat ladanneet koko suomifutiksen tulevaisuuden kyseisen organisaation syliin. Siihen järjestelmästä ei missään nimessä ole, mutta ei se siihen myöskään itse pyri. Poiketen kaikista aikaisemmista jalkapalloaiheisista koulutuksista tämä oli positiivinen poikkeus juuri siinä, että koko SHA idea on keskittyä vain ja ainoastaan huipputason kehitys ja koulutustyöhön ja vain pelaajiin ja valmentajiin. Aikaisemmissa koulutuksissa suurin ongelma on liittynyt juuri siihen, että niissä on yritetty opettaa liikaa kaikkea, mutta keskittyminen mihinkään kunnolla on ollut mahdotonta. Koko suomifutiksen kurssin kääntäminen vaatiikin omia SHA-tyyppisiä järjestelmiä myös seurajohtajille ja erotuomareille. Nykymuotoinen SHA tulee varmasti parantamaan jo nyt kaikkein parhaiden seurojen pelaajia ja valmetajia, mutta keskivertoseuroille järjestelmästä on hyvin vähän hyötyä koska seura organisaatiot eivät pysty tarjoamaan valmentajille ja pelaajille sellaisia…
View original post 630 more words
https://ne1-attach.ymail.com/us.f1257.mail.yahoo.com/ya/securedownload?mid=2_0_0_1_192223_ANhlimIAABc0Upc1WQAAADAq%2BPg&fid=Inbox&pid=2&clean=0&appid=YahooMailNeo&cred=vM2rIKdqc_Z02b0pN0yCjjTa8N0297hPNH3qK4Gl6Rm4dqs-&ts=1385677916&partner=ymail&sig=mUc_N8i6BnX_jpRqvxgnHw–
Moro! Vertailupohjaa kataloniasta!
Pelaaja saapuu La Masiaan keskimäärin 10 vuotiaana ja vietettyään siellä 10 vuotta, on hän harjoitellut akatemiassa yhteensä 5600 tuntia.
Tunnit jakatuvat seuraavasti:
1000 tuntia perinteisiä pelejä, joissa opitaan perustaitoja ja korjataan virhesuorituksia.
1000 tuntia ” rondoa”
1750 tuntia taktiikkaa, pelipaikkakohtainen harjoittelu, identiteetti ” tika taka”
1250 tuntia harjoituspelejä, voittaminen ei tärkeintä vaan strategia ja filosofia. Sanotaankin että Masian kasvatit häviävät pelejä enemmän kuin voittavat ikävuosina 18-19 ja häviävät aina ikävuosina 12-14, no ehkei nyt ihan näinkään 😉
Keskimäärin 600 tuntia virallisia otteluita
Tämän jälkeen pelaajat hiotuvat barca B:ssä kohti edustusjoukkuetta. Toki poikkeuksiakin on !
Tarkensin jo tuonne tekstiin, mutta tarkennan myös tähän. Nuo kirjoituksessa mainitut tuntimäärät on sovitettu omalle joukkueelleni joka on -06 syntyneet pojat. Mainitsemani harjoitusmäärät riittävät ikävuosien 5-10 välillä. Sitten saa pistää lisää löylyä. Määrät eivät edes ole se olennainen asia vaan laatu. On ihan yhdentekevä hinkata vaikka 5 tuntia päivässä, jos tehdään vääriä juttuja. La Masian vaatimustaso on sellainen ettei kovinkaan jengi Suomessa pysty vastaavaan. Meillä samaa voidaan vaatia ihan kovimmilta maajoukkuelupauksilta. Muilla junnuilla elämän muut osa-alueet syövät futiksen aikaa.