Meidän Tepsi

Joskus suorastaan ketuttaa olla turkulainen. Kaikkein pahimmilaan tilanne on kun aletaan puhua Kupittaan jalkapallostadionista. On täydellisen käsittämätöntä, että yksi valtakunnan ainoista todellisista jalpalloareenoista on lapsellisen työpaikkakiusaamisen välikappale. En viitsi lähteä asiaa sen enempää puimaan koska siitä tulee niin kamala päänsärky, etten sitä toivoisi edes pahimmalle hinaajalle. Kirjoitan siis jostakin tärkeämmästä.

Kuten olen aikaisemmin todennut olen vasta aloitteleva Tepsi kannattaja. Ne takanani Olympiakatsomossa istuvat herrat ovat käyneet siellä jo ennen syntymääni ja se on osa Tepsin vahvuutta ja identiteettiä. Silti minäkin olen nähnyt jo kaksi aikakautta ja nyt valmistaudun kolmanteen. Pakkohan tässä on koittaa jäsennellä sitä mitä toivoo ja mitä omasta mielestä pitäisi tehdä, jotta oma vaikeasti rakastettava suosikkijoukkue nousee taas kerran siitä kuopasta jossa tällä kertaa ollaan.

Sairasen aikakaudella tänne haettiin rahalla ulkoa parempaa osaamista. Ostettiin kaikkea mitä ostaa voi ja nyt tiedämme, että se mikä on ostettua lähtee rahojen mukana, identiteetti ei. Casagrande otti kapulan haltuunsa kun se oli putoamassa kovaa ja korkealta. Siirryttiin aikaan jolloin katsottiin keihin voidaan luottaa ja toisaalta myös keihin ollaan valmiit sitoutumaan. Mustavalkoinen sydän punnittiin Marcon vaa’alla ja toisessa kupissa ei ollut montaa kolikkoa vastapainona. Minä itse tiedän etten ole lainkaan kunnon Tepsiläinen. Asia tuli minulle hyvin selväksi kahden seurassa toimihenkilönä viettämäni vuoden aikana. Tepsin sisäpiiri on veljeskunta jossa historia on nykyisyyttä painavampaa ja lojaalius ajaa aina totuuden edelle. Nämä ovat tärkeitä arvoja seuratoiminnassa ja minulle ei kohtelustani jäänyt mitään hampaankoloon, mutta tiedän etteivät kaikki ole yhtä ymmärtäväisiä kuin minä.

Mitä nyt sitten voidaan tehdä? Rahat on loppu ja pelaajille on kerrottu, ettei seura pistä vastaan jos joku haluaa lähteä. Uutta Sairasta tuskin löytyy, joten ulkopuolinen raha on tiukassa. Casagranden tiivistysmetodi on puristettu maksimi tiukkuuteen. Olisiko aika tehdä jotakin mikä on varmasti tuskallisen vaikeaa Tepsiläiselle ajatusmaailmalle? Olisiko aika tunnustaa avoimesti, että tarvitaan jokaisen apua? Olisiko aika muuttua ulos sulkevasta veljeskunnasta joukkoon kutsuvaksi mustavalkoiseksi heimoksi? Mitä minä siis ehdotan?

Minä ehdotan, että jokainen nykyinen, entinen ja tuleva Tepsiläinen kutsutaan joukkueen avuksi. Ensimmäinen ja erinomainen keino on ryhtyä Tepsin juniorijalkapallon jäseneksi, mutta se on vasta alku. Seuran pitää keksiä täysin uusia tapoja ottaa kansa yhteyteensä. Juniorien vanhemmat, toimihenkilöt, entiset pelurit, entiset toimarit ja kaikki näiden kaverit ja kaverinkaverit on kutsuttava talkoisiin auttamaan seuraa ja samalla myös viestittävä, ettei ketään ole unohdettu. SWU yhteistyö on vietävä myös markkinoinnin puolelle aktiivisemmin ja kutsuttava myös kaikki SWU joukkueiden sidosrhmät mukaan nostamaan Tepsiä takaisin sinne minne se perinteiden ja vaikuttavuutensa puolesta kuuluu. Ylimielisyyden aika on ohi.

Tiedän että Tepsiläiseen identiteettiin kuuluu tietty ylpeys, mutta se ei saa olla esteenä tosiasioiden tunnustamiselle ja tosiasia on, että maksupohjan on laajenuttava. Tosiasia on myös, että Tepsillä on valtavasti ihmisiä joiden elämään vaikutetaan tai on vaikutettu. Aivan liian monet nauttivat Tepsin tuottamista palveluista ja elämyksistä Turussa, mutta eivät osallistu niiden tuottamien kustannusten maksamiseen. Liian moni pitää Tepsiä itsetäänselvyytenä.

Ei anneta yhden katkeran hinaajan ajaa koko turkulaista futista ahdinkoon vaan noustaan yhdessä pelastamaan ensin Räpy ja Kyösti ja sitten koko Tepsi. Tää kaupunki on mustavalkoinen ja se oli sitä jo ennen muovia ja se tulee olemaan vielä silloinkin kun muovi on jo mennyt.

HYVÄ RÄPY!

Advertisement

10 comments

 1. Päivitysilmoitus: Jälkiviisastelua | Räpymies
 2. Ennen kuin aletaan lypsämään muiden kukkaroita, olisi ehkä syytä käydä pari seikkaa läpi:
  1) Miksi rahaa menee enemmän kuin tulee?
  2) Mihin rahaa menee?
  3) Prioriteetit, onko edustusjoukkue kaikki kaikessa vai keskitytäänkö seuratoimintaan.
  4) Pystytäänkö talous tasapainottamaan ilman ulkopuolista rahaa
  5) Katsoa peiliin

  Se että muilta aletaan pyytää rahaa, koska ”ne ovat sen meille velkaa” kuulostaa melko tukevalta vaatimukselta jota ei pysty perustelemaan. Myöskään tämä pelastussuunnitelma kuulostaa ihan siltä ettei toiminnassa ole ollut mitään vikaa, rahat on vain päässyt loppumaan.

  1. Asian ytimessä olet!!!
   1)Budjetit lasketaan sen mukaan paljonko on maksavia katsojia. Tämän lisäksi oletetaan, että myydään 1-2 pelaajaa ulkomaille…….uskomatonta!
   2) Pelaajiin, joiden todellinen arvo on kaukana pelipanokseen nähden mukaanlukien valmentaja
   (Hurme, Nyberg, Hyyrynen, Rajamäki)
   3)Edustusjoukkue kulkee kaiken edellä. Ensin Starckin on edes vaikea mahtua aloitukseen ja vasta pakon edessä omille junioreille edes annetaan oikeanlainen tilaisuus näyttää kykynsä.
   4)Ei pystytä, jollei turvata omaan juniorituotantoon…..tämä tosin olisi tarvinnut tehdä aikaisempina vuosina rauhassa ja maltilla
   5) ihan helvetin monen tarvii katsoa peiliin

  2. En nyt tarkoittanut noin suoraviivaista toimintaa. Ei tässä minun ideani ole kinuta vastikkeettomasti keltään mitään. Minä tarkoitan, että kutsutaan kaikki mukaan tepsin toimintaan. Markkinoimaan ja käymään peleissä. Tarjotaan junnujen perheille uusia mahdollisuuksia tukea myös edarin toimintaa ja edarin kannattajille mahdollisuuksia osallistua juniorijalkapallon kuluihin. Ei tässä keltään mitään vaadita. Vaan tarjotaan mahdollisuus auttaa miten kukin pystyy.

   En minäkään anna penniäkään rahaa, mutta koitan markkinoida näillä kirjoituksillani ja luomalla katsomoon tunnelmaa. Tämän lisäksi olen vastuuvalmentajana PIF-06 poikien jokkueessa, joka SWU yhteistyön kautta on yksi reitti kulkea kohti TPS edustusjoukkuetta.

   Tapoja tukea omaa seuraa on kymmeniä muitakin kuin antaa rahaa. Pelkästään aiheesta puhuminen ja kirjoittaminen on tapa autaa, vaikka tulokset eivät välittömästi olekkaan Tepsin tilillä.

 3. Todella hyvä blogi! Jokaisen turkulaisen jalkapallofanaatikon ja erityisesti tepsiläisyyttä korostavien tahojen olisi nyt korkea aika pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä jalkapallopuolella Tepsissä on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut, mitä on tehty oikein ja mitä todellakin päin seiniä.

  Mika Laurikainen esimerkillään oli suunnannäyttäjänä kausilla 2002-2003, millä arvoilla ja millä ideologialla asiat olisivat kymmenen vuotta myöhemmin enemmän kuin mallillaan. Omat juniorit olivat keskiössä, rahan perään ei huudeltu, ei selitelty vaan oikeasti tehtiin asioita tavalla, joka korosti omavaraista pelaajatuotantoa ja sen hyödyntämistä. Mutta kun ei kelvannut tämä tie….. seuraukset näkyvät nyt….

  Sairasen rahojen myötä unohdettiin perusasiat, yritettiin oikaista mutkia suoriksi ja haluttiin menestystä hinnalla millä hyvänsä. Oli Ukkosta, oli Kuuselaa, oli Rautiaista, oli Mixua ja helvetillinen määrä hukkaanheitettyjä rahoja ja kuvitelmia omasta ylivoimaisuudesta. Herra varjele, jos nämäkin rahat olisi käytetty silloin esimerkiksi ammattimaisten, täyspäiväisten juniorivalmentajien palkkaamisen, missä tilassa oltaisiin nyt, ei ainakaan tässä. Rahat loppu, hattu kourassa.

  On mielestäni anteeksiantamatonta puuhastelua, että 2000-luvun alun virheistä ei sitten otettu opiksi. Vielä turhauttavampaa on se, että vuoden takainen hehkutus Turusta futiksen pääkaupunkina on menneen talven lumia, nyt rämmitään ja syvällä ihan molemmissa seuroissa….. sitä saa, mitä tilaa…

  Nyt kannattaa taas jokaisen TPS-logolla varustetun klubitakin siirtää pariksi vuodeksi naftaliiniin ja ottaa sen taas esille sitten, kun seuraavan kerran menee hyvin……. nauttia hetkellisestä hyvänolon tunteesta ja voitoista… näinhän se on mennyt tähänkin asti….. Viimeisten 10 vuoden aikaisten virheiden korjaaminen vie kestävän menestyksen pohjan pois ja sen korjaaminen vie vuosia, olen pahoillani!

 4. Ilman tätä ”katkeraa” hinaajaa” Turussa ei vieläkään olisi kunnon stadikkaa. Ja toiseksi, oletko varma että Räpy edes haluaisi jatkaa Tepsissä?

  1. Onhan se tietysti hienoa mitä on joskus tehty, mutta juuri tällä hetkellä stadion on pelkkä keppihevonen pippelinmittauskilpailussa jossa ei ole voittajia vaan kaikki häviävät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s